dilluns, de juny 02, 2008

Xcèntric. Cinema del CCCB


domingo, 08 de junio de 2008, 18:30 Horas

CCCB Montalegre 5, Barcelona 08001


Precio: 3 60€. AMB EL CARNET MAUMAU TENS 2x1 EN L´ENTRADA.


Comença el darrer cicle de sessions de la temporada d´enguany de l´Xcèntric: EL CINEMA PENSA L’ART. Itineraris pels processos creatius. I ho fa amb una sessió on tenim a autors com JEAN-LUC GODARD i PIER PAOLO PASOLINI en la seva recerca d’altres maneres de veure.


Nota de premsa

Diumenge 8 de juny, 18.30 h
EL CINEMA PENSA L’ART: itineraris pels processos creatius
El film en procés I

El cinema pensant-se: esbossant i assajant les seves possibilitats. La invenció poètica, el rigor i la curiositat teòrica acompanyen Godard i Pasolini en la seva recerca d’altres «maneres de veure»: de manera molt particular, en les seves pel•lícules d’assaig, les quals s’interroguen sobre la creació i fan emergir les matèries del cinema que les obres «acabades» solen ocultar. Un diàleg entre dos films en procés, que giren al voltant de pel•lícules imaginàries, divaguen sobre la preparació del rodatge o la tasca del muntatge i exploren les mateixes imatges. Lluny de la concepció industrial de les pel•lícules com a obres finites, fan l’elogi del cinema com a escriptura oberta a les vacil•lacions i temptatives.

Sopralluoghi in Palestina per il vangelo secondo Matteo, Pier Paolo Pasolini. Itàlia, 1963-64, 52 min, vídeo

Com si fos un quadern de notes per a L’evangeli segons Sant Mateu, Pasolini va realitzar aquest film de viatge: volia localitzar paisatges de Palestina, cossos i cares que revelessin un món arcaic i preindustrial. És la recerca d’un món desaparegut i de noves formes per filmar els textos bíblics.

Scénario du film ‘Passion’, Jean-Luc Godard. França, 1982, 54 min, vídeo

En la seva taula de muntatge, Godard «toca» el cinema: l’interpreta, el pensa, el modela, l’investiga, busca els seus ritmes i la seva música, i intenta reconstituir com es formen les imatges i viu el cinema.

Xcèntrix

Totes les projeccions seran en VOS en català i en format cinematogràfic (16/35 mm), llevat que s´indiqui el contrari.

Maumau underground Eventos

2 comentaris:

Å®t Øf £övë ha dit...

Nogs,
Foi hoje. Tu foste?
Beijinhos.

nOgS ha dit...

Noup...

Nem sempre consigo ser omnipresente:P

Estive na festa portuguesa na Gracia.